N.S.T. (Neurostructural Integration Technique)

De Neurostructural Integration Technique (N.S.T.) is gebaseerd op de methode die ontwikkeld is door Tom Bowen in Australië door Michael Nixon. Hij heeft de oorspronkelijk methode nog aangevuld met kennis en technieken vanuit o.a. osteopathie. N.S.T. heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend in Australië, Verenigde Staten en Duitsland.

De methode bestaat uit een aantal zachte, rollende bewegingen over de spieren en pezen in een standaardvolgorde. Hierdoor krijgen de hersenen informatie, die ertoe zou leiden, dat het lichaam a.h.w. opnieuw geprogrammeerd wordt. Het lichaam herinnert zich weer hoe het moest en probeert terug te keren naar haar optimale positie. Hierdoor treedt een verbeterde energiecirculatie en een vermindering van de spierspanning (pijn) op.

De methode heeft de naam nog tot goede resultaten te komen waar andere methoden niet meer succesvol zijn. Uit ervaringscijfers blijkt, dat 80-85% van de nek- en rugproblemen bij drie behandelingen sterk verbeteren en zelfs volledig verdwijnen.

Hoewel het lichaam als geheel wordt behandeld kan er middels specifieke procedures worden ingegaan op uw problemen zoals:

  • rug-, nek- en kaakproblemen
  • schouder-, arm- en polsproblemen
  • heup-, knie- en enkelproblemen
  • bekken, sacrum en coccyx

N.S.T. is een absoluut veilige methode en kan zowel direct op de huid als door dunne kleding worden toegepast. De methode werkt zowel bij acute als chronische problemen en is ook bijzonder geschikt als blessurepreventie voor sporters.

Daarnaast gebruik ik de methode om op een efficiënte manier het gehele lichaam te ontspannen. Stress kan door het lichaam worden opgeslagen als spierspanning. Om die spierspanning in stand te houden is natuurlijk energie nodig; energie die we echter beter voor andere dingen zouden kunnen gebruiken.

Zie ook: www.nsthealth.com